Uke 19

17.mai markering på skolen onsdag 12.mai, 2021

Onsdag 12.mai vil skolen markere 17.mai for skolens elever i skoletiden med tog, sang og forskjellige aktiviteter på skolens tomt. Vi vil både gå i tog og markere dagen innad i den enkelte klasse. Vi kommer til å stoppe utenfor barnehagen og skolens videregående trinn underveis i løypen og synge flere sanger sammen med dem. Elevene i 1.-5.klasse vil få mat og en overraskelse etter mat denne dagen. Elevene kan gjerne ta med seg flagg eller benytte flagg de har laget. 

 

Det vil være innkjøring forbudt ved skolens øvre innkjøring fra klokken 0900-0930. Om man ankommer i dette tidsrommet med man parkere ved nedre innkjøring. 

 

Torsdag 13.05.                            Kristi himmelfartsdag skolen er stengt.

Fredag 14. 05.                             Fridag for elevene.

 

 

Uke 20

Mandag 17. mai

 

 

Uke 21

Mandag 24.05                             2. Pinsedag skolen er stengt.

 

 

Uke 22

Tirsdag 01.06.               kl.18.00             Dere inviteres til skolens årsmøte. En viktig kveld for alle!

                                                                       Trykk på lenken under for å delta.

                                                                       https://uio.zoom.us/j/63058557331


 

Hei, vi ønsker noen foreldrehistorier om hvorfor Steinerskolen ble valgt til ditt barn. Dette skal pryde nettsiden så andre foreldre kan lese om hvorfor Steinerskolen blir valgt. Er det noen foreldre som har lyst å dele noen ord om hvorfor de har valgt Steinerskolen til sitt bar, trenger ikke være mer enn 2-4 linjer. Send det til meg på Mail: victoria.wikhaug@steinerskolen.no

 

Med vennlig hilsen

Victoria Wikhaug

Klasselærer.victoria.wikhaug@steinerskolen.no

 

 

Meny

Uke 19

Tirsdag 11.05.2021

Wraps med (salat, agurk, tomat, paprika, mais) og

A) Ost

B) Skinke

C) Ost & skinke

D) Falafel

 

Onsdag 12.05.2021

Pastaskruer med

A) Tomatsaus & grønnsaker

B) Tomatsaus & kjøttdeig

 

Torsdag 13.05.21

Pizzaboller med salat

 

 

 

Les mer
Informasjon om jevnlig massetesting på skolen

Skolen vil fra nå av teste flest mulig elever for koronavirus hver uke. Målet med testingen er at elever skal kunne være mest mulig til stede på skolen. Hvis vi tester mange, kan vi oppdage smitte tidlig og kan sette inn tiltak for å stanse et større utbrudd av covid-19 (koronavirus).

 

 

Les mer
Ukentlig testing på de videregående skolene i Moss blir utsatt til uke 19

I forbindelse med den planlagte ukentlig testing av elever i de videregående skolene i Moss, har man støtt på noen tekniske utfordringer. Vi planlegger å ta i bruk hurtigtester i stedet, som gir svar i løpet av 15-20 minutter. Derfor trenger vi litt ekstra tid på å forberede dette, og vi utsetter dermed testingen med én uke og håper vi vil være i gang fra uke 19.

Moss kommune setter stor pris på at Sykehuset Østfold har gitt sin fulle tilslutning til å bruke gruppetesting (pooled PCR) i ukentlig testing av elever og ansatte ved de videregående skolene i Moss. Imidlertid har vi støtt på tekniske utfordringer som det vil ta lang tid å få løst. Dagens systemer for elektronisk dialog mellom sykehus og kommuner er basert på individuelle pasienter, ikke på grupper av personer slik som ved gruppetesting. Elektronisk bestilling av analyser, registrering av prøver og utsending av prøvesvar vil derfor ikke fungere for slike gruppetester, og å løse dette vil kreve store og tidkrevende systemendringer. Vi vil derfor gå over til å bruke individuelle hurtigtester som ikke skal analyseres ved sykehuset, forteller kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Vi opprettholder planen om at videregående skoler skal over på gult smittevernnivå fra og med mandag 3. mai.

Les mer
Pressemelding om ukentlig testing på videregående skoler i Moss kommune

I samarbeid med videregående skoler, Sykehuset Østfold og FHI, starter Moss kommune med pilot-testing av noen utvalgte klasser 29. april. Målet er å innføre regelmessig testing av alle elever én gang i uka fra uke 18. På sikt er det også planlagt å tilby ukentlig testing av alle ansatte ved videregående skoler.

"Testing vil være frivillig, og vi håper på stor oppslutning – jo flere som tester seg, jo sikrere blir resultatet. Vi vet at ungdom er en gruppe der koronavirus sprer seg lett, og vi vet at skoleansatte er mer utsatt for smitte enn mange andre yrkesgrupper, så ukentlig testing kan bli viktig for å holde skolene åpne", forteller kommuneoverlege Kristian Krogshus.  

Les mer
Informasjon om rød beredskap (11.03 – 26.03.2021)
Etter Moss kommunes nye retningslinjer går hele skolen over til rød beredskap fom i morgen. Det er en høy grad av lokal smitte i Moss og det er dermed viktig at vi begrenser antall nærkontakter så mye som mulig. Vi begrenser antall kontakter per klasse. Vi oppmuntre igjen til at dere kjører elevene til skolen og elever i samme kohort kan dele bil, men sjåføren må bruke maske. I skrivende stund er det ingen smitte ved skolen. Oppstår en smitte/karantene situasjonen er det kommuneoverlegen som er besluttende myndighet.
Les mer
Formannskapet har strammet inn for skoler i Moss

Moss kommune har i dag bestemt at skoler, SFO og barnehager i kommunen skal være på rødt nivå fra og med torsdag 11. mars og fram til påske. Hvis det blir større smitteutbrudd på enkelte skoler eller barnehager kan skolen/barnehagen blir stengt midlertidig for å få oversikt over situasjonen. I kampen mot den mutere varianten av koronaviruset tar Moss kommune nå i bruk utvidet karantene – det betyr at nærkontakter til nærkontakter kan bli satt i ventekarantene fram til situasjon er avklart og nærkontakter har avlagt første negative test.

Nærmere informasjon om organisering av dagen vil komme fra den enkelte barnehage/skole i løpet av onsdag 10.03. Barna/elevene møter som planlagt i morgen.

Les mer
Smittevern per 18. februar 2021
Hele skolen og SFO er nå underlagt gul beredskap etter udirs trafikklysmodell. Det er deilig å være tilbake på gult!
Les mer
Gult beredskapsnivå!
Vi kan med glede kunngjøre at skolene i Moss er satt til gult beredskapsnivå. Dette gjelder alle trinn f.o.m. imorgen. Neste vurdering fra myndighetene kommer 10.02.21.
Les mer
Informasjon om beredskap under ny smittesituasjon
Grunnet smittesituasjonen som har oppstått i Nordre Follo hvor tilfeller av den svært smittsomme, britiske varianten av viruset er oppdaget, er vi nå lagt under den strengeste beredskapsnivå, nivå 5.
Les mer
Smittevernstiltak Moss kommune (23.01.2021)

I vår region (Follo og Moss) er det oppdaget spredning av en ny virusvariant av koronaviruset. Regjeringen har derfor besluttet at barnehagene/grunnskolen i Moss kommune skal på rødt smittevernnivå fra mandag 25.januar til og med 31.januar. For å sikre tilstrekkelig smittevern og forberede for rødt nivå vil skolene/barnehagen ha hjemmeskole/være stengt mandag til og med onsdag.

 

Les mer

I dag avgjører Moss kommune hvilke tiltak som vil gjelde for oss. Tom onsdag beholder vi det samme beredskapsnivået som vi har hatt siden 04.01.21.

Barnetrinn 1-7. klasse og SFO er gul.
Ungdomstrinn 8-10. klasse er på rødt 
Videregående 1vg - 3vg er på rødt.
Les mer
Rektors orientering
Moss videregående steinerskole vil bli satt under rødt beredskap f.o.m. tirsdag, 01.12.20 - 14.12.20. 
 
Les mer
Hvis barn har akutt luftveisinfeksjon
FHI har oppdatert sine veiledere.
Her er deres siste råd om når dere skal holde eleven hjemme fra skolen.
Les mer
Orientering om rutiner ved iverksettelse av rød beredskap, hjemsendelser av kohorter og vikarsituasjonen under pandemien
Foreløpig opererer skolen under gul beredskap. Det viser seg at dette går bra i det daglige. Samtidig er Moss utsatt for et økende smitteutbrudd som berører flere lokale skoler.
Les mer
Busstreik fra og med søndag, 20. september 2020
Usikkerheten om skolebussen fra Jeløya går. Finn alternativ transport til skolen.

Følgende står på Østfoldkollektivs nettsider i forkant av streiken:
Alle bussjåførene til Vy, som kjører på oppdrag fra Østfold kollektivtrafikk, kan tas ut i streik.
– Vi vil si tydelig fra for å forberede passasjerene våre, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.
Hvis det blir streik i forbindelse med tariffoppgjøret, vil alle rutebussjåfører i Oslo og Viken tas ut i streik. Det vil lamme Østfold kollektivtrafikk sitt busstilbud.
– Fristen for at partene skal bli enige er midnatt natt til søndag. En eventuell streik kan settes i gang fra og med søndag morgen, senest mandag, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.
Hvis det blir streik, vil alle bussene i Østfold stoppe opp.
Les mer
Rutiner i forbindelse med Covid-19 pandemi
Rutiner for handling når eleven/foresatt/ansatt/besøkende til skolen viser symptomer på luftsveisinfeksjoner under Covid 19 pandemi.

Opplever du symptomer på luftveisinfeksjon gjør du følgende:

• Hold deg hjemme fra skolen.
• Gi informasjon til klasselæreren/din kontakt person om fraværet.
• Undersøk dine (elevens) symptomer her på Helsenorge.no
• Lurer du på om du (eleven) skal testes tar kontakt med ditt lokale koronatestsenter. Moss har følgende nummer: 404 04 919. Alternativt kan man fylle ut nettskjemaet på Moss kommunes hjemmeside.
• Trenger du å testes book test hos din lokale testsenter. 
• Forbli hjemme inntil du er symptomfri i 24 timer.
• Er testen positiv følges du (eleven) opp av helsepersonal og skolen informeres.
Les mer
Velkommen til skoleåret 2020/21
Skolen tar imot nye og gamle elever mandag, den 17. august 2020, kl. 08.45. 

Skoledagen er noe kortere enn vanlig og skolens SFO vil holde åpent for foreldrekaffen for foresatte i 1.-4. klasse. 1.-5. klasse er ferdig ca. kl.11.00, 6.– 9. klasse er ferdig til ca. kl. 12.00 og 10. klasse og videregående ca. kl. 12.30.

Elevene bør ha med matpakke og noe å skrive med.

Beredskapsnivå: 
Den siste delen av våren har vi hatt gult beredskap med normal klassestørrelse og elevene har hatt en fast base i klasserommet sitt, med et fast uteområde. Foreløpig er anbefalinger fra utdanningsdirektoratet at skolene forberede seg for en skoleåpning med gult beredskap. 

Gult beredskap betyr at elevene møter opp i sine vanlige klasserom.
Les mer
Fra rødt til gult beredskapsnivå!

Fra og med tirsdag 02/06 går skolen fra rød beredskapsnivå til gul beredskapsnivå når det gjelder smittevernstiltakene som er sendt til skolen: 

Trafikklysmodell for smittevernstiltak for barnehager og skoler

Det betyr at de store klassene ikke må være delt fra og med tirsdag 2. juni.

Les mer
Endelig har dagen kommet hvor vi kan begynne å normalisere hverdagen igjen for elevene våre!

Vi gleder oss til å ta imot elevene og å kunne ha vanlig undervisning med de igjen. Skolen er et svært viktig element i elevenes liv og det er et stort savn på flere kanter nå vi har måttet stenge.

1-4 klasse har allerede gjort seg erfaringer med tilbakekomst til skolen. Det har vært mange glade barn og varme gjensyn! Det er noe annet å sees fysisk enn over skjerm.

Les mer
Informasjon om hentestasjonene for 5kl – 3vg
Hentestasjonen er åpen fra og med mandag 27.04.20.
Åpningstid: 08.15 -  11.15
Sted: gangen i Trekronen (administrasjonsbygget)
Les mer
Informasjon til foresatte vedrørende gjenåpning av skolen og fortsatt fjernundervisning for 5. klasse til og med 3. videregående
Nå er tiden inne for en oppdatering om situasjonen på skolen. Alle elever I 1.-4. klasse returnerer til skolen mandag 27.04.20. Øvrige elever får fortsatt et fjernundervisningstilbud.
Les mer
Delvis gjenåpning av Steinerskolen og Steinerbarnehagen i Moss

Kjære elever og foresatte,


Da har vi mottatt beskjed om at landets skoler skal åpne for 1-4 klasse fra og med 27.04.2020.

For informasjon vedrørende Steinerbarnehagen i Moss besøk barnehagens hjemmeside direkte.

Les mer
Påskehilsen fra alle oss på Steinerskolen i Moss!
Endelig tid til undring og ettertanke

Tusen takk for alle tilsendte bilder av egg, håndmalte, farget i løkskall, blåbærsaft og rødkål, strikket, tovet, klippet og limt av flittige steinerskolehender! Og – tusen takk for at dere ville dele med alle med tilknytning til skolen vår. Etter hektiske digitale tider, er det godt å gjøre noe med hendene og la sansene våkne til det som finnes utenfor dataskjermene. Fortsett med det i dagene som kommer – det spirer og gror der ute nå.
Les mer
En oppdatering fra daglig leder

En hilsen fra daglig leders kontor med viktig informasjon når skolen er stengt.

 

Les mer
Informasjon til foreldre

God morgen til dere alle!

Vi vet at smittevern er hovedhensikten med hjemmeperioden og at vi skal gjøre en samfunnsdugnad for å holde tråden i opplæring til elevene. Lærerne har jobbet i helgen for å finne gode løsninger for elevene. Noen ting ordner seg umiddelbart andre fagopplegg kan ta litt lengre tid. Vi ber om forståelse for dette. Mosjon og aktivitet er også viktige elementer i hverdagen ikke bare skolebenkfagene balansert opp mot egne hjemmekontorforpliktelser. Det tar tid å bygge opp nye rutiner i hjemmene.

 

Les mer
Avlysning av hentestasjon og øvrig informasjon
God morgen til dere alle 😊 

Vi vet at smittevern er hovedhensikten med hjemmeperioden og at vi skal gjøre en samfunnsdugnad for å holde tråden i opplæring til elevene. Lærerne har jobbet i helgen for å finne gode løsninger for elevene. Noen ting ordner seg umiddelbart andre fagopplegg kan ta litt lengre tid. Vi ber om forståelse for dette.
Mosjon og aktivitet er også viktige elementer i hverdagen ikke bare skolebenkfagene balansert opp mot egne hjemmekontorforpliktelser. Det tar tid å bygge opp nye rutiner i hjemmene.
Les mer
VIKTIG MELDING: Steinerskolen i Moss holder stengt

Fra og med i morgen, fredag 13.03.2020, vil Steinerskolen holde stengt. Dette er et ledd i smittevernet for å hindre spredning. Vi er klar over utfordringene dette skaper og vi forsøke å gi dere så godt varsel som mulig for å kunne forberede den nye situasjonen. 

Les mer
UTGÅR: Felles foreldremøte 12.03.2020

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet 10.03.2020 utgår det planlagte fellesmøtet for foreldrene, torsdag 12.03.2020.

Les mer
Oppdatert korona-rutine
I henhold til kommunelegens vedtak av 7. mars ber vi om at du/dere holder elevene hjemme hvis de kom/ kommer fra et av områdene med vedvarende koronasmitte 22. februar eller senere.
Les mer
Rutiner for å hindre smitte av influensavirus
Steinerskolen har innført følgende rutiner for å hindre smitte av influensavirus i forbindelse med Coronaviruset.

  • Det plasseres antibac i hvert undervisningsrom og det er håndsåpe tilgjengelig.
  • Skolen vil gi saklig informasjon om hvordan man hindrer spredning.
  • Elevene instrueres i gode håndvaskrutiner og viktigheten av å hoste i albukroken.
  • Lærerne snakker med elevene om hvordan vi begrenser smitte.
  • Vi håndhilser ikke de kommende to uker for å prøve å begrense smittefaren.
  • Skolen vil følge retningslinjer gitt av helseaktørene i samfunnet.
Les mer
Årsoppgavefremleggelse 2020!
Velkommen til årets store begivenhet på Steinerskolen i Moss!

På Moss videregående Steinerskole har ikke elevene eksamenspress og eksamensjag. De jobber i stedet med en årsoppgave, som er vår eksamensform. Elevene velger fritt det tema de ønsker å stå til eksamen i, og hver vår legges denne høytidelig frem for sensor, familie, venner og interesserte.

I år finner årsoppgavefremleggelsen sted torsdag 27.02.2020 kl. 18.00

 

Les mer
Feliz Navidad!
Velkommen til Steinerskolens julekonsert i vakre Jeløy kirke. I år blir det et rikt program med bidrag fra høystadiekoret, elevorkesteret, skolebandet, barnekoret, ungdomskoret, lærerne og famile og venner.

Dørene åpnes kl. 17.45 og konserten begynner kl. 18.00.
Les mer
Julemarked 23. november!
Årets store begivenhet for store, mellomstore og små. Velkommen, alle! Ta med en venn eller en vennegjeng og hele familien!
NB: Også barnehagen er med på dette fantastiske markedet. Nyt grilling på bål på det nydelige tunet til Moss' vakreste barnehage!
Les mer
Steinerskoler i hundre!
19. september 2019 fyller Steinerskolen 100 år. Vi feirer dagen med snorklipping og sang klokka 09.09! To dager etter bærer det til Oslo.
Les mer
Program 17. mai
Her finner du programmet for 17 mai, både for Steinerskolen og Moss kommune.
Les mer
Søknader om midler fra Venneforeningen 2019
Informasjon fra Venneforeningen angående søknad om midler 2019.
Les mer
To the Parents of all European Waldorf schools

We are happy to invite you to the conference of the European Network of Steiner Waldorf Parents (ENSWaP) taking place in Berlin from 17th to the 19th May 2019.

Les mer

Arkiv